Bir Asırlık Evlilik: Ann ve John // America's Longest Marriage



Şimdi sizi uzaklara götüreceğim. "Amerika'nın En Uzun Evliliği" olarak kayıtlara geçen Ann ve John'un aşkına... Tam 82 yıldır evli olan bu çift dünyanın değişimine neredeyse bir asırdır beraber tanık oluyorlar. Çocuklarının, torunlarının ve torunlarının çocuklarının mutluluklarına dahil oluyor ve paylaştıkça büyüyorlar.

Şu an Ann 99, John ise 103 yaşını bitiriyor. Ann ve John hala birbirlerine deli gibi aşık ve bu kadar uzun süre bu işi başarabilmenin memnuniyeti var yüzlerinde. İngilizcede "content" denir bu mutlululuk ve memnuniyet haline, yani aşmış, sindirmiş ve ermişler artık.


Ann ve John'un 5 çocuğu, 14 torunu ve 16 tane de torunlarının çocukları var. Bu kadar senede çok kocaman bir aile çıkarmışlar ortaya bu çok kocaman yüreklerinden ve aşklarından. Umarım daha uzun yaşarlar ve torunun torununu da görebilirler. Bence onları birarada tutan bu güçlü bağ o kadar köklenmiş ki, onları hayata sımsıkı bağlamış. Bize de "maşallah" demek düşer. Mutlulukları daim olsun.

1932 yılında Ann ve John evlendiklerinde aileleri bu evliliğin sürmeyeceğine inanmış. Zaten John, babasının kendisinden 20 yaş büyük bir adamla evlendirmek istediği Ann'i aileler arası büyük kavgalara yol açarak çekmiş almış. Birlikte büyüdüğü, en yakın arkadaşı olan Ann'i kolay kolay vermezmiş elbette. İyiki de öyle yapmış. Aileleri yaşasaydı da keşke görseydi bu mutluluklarını...



Bu yazıyı özellikle günümüz dünyasında birbirinin en ufak hatalarına katlanamayan ve incir çekirdeğini doldurmayacak şeylerle bu zor yakalanan ışıltıyı bir çırpıda silmeyi başaran çiftlere adıyorum. Elbette zor bir iştir evlenmeye karar vermek, onu yürütmeyi başarabilmek ve Ann ve John kadar şanslı olabilmek. Ama bu şansı biraz da kendisi yaratıyor insan. O yüzden herşeyde olduğu gibi evlilikte de çaba çok önemli. Mutlu olmanın en büyük yardımcısı çaba göstermek ve anlayış değil mi?

Ya da bu işi çözmüş John Dedenin dediği gibi "işin sırrı hanım ne derse evet demek":)


kaynak: http://life.viralnova.com/longest-married/

Yorumlar

  1. merhaba, ben de hemen geliyorum bloguna cnm.. teşekkürler. Bu arada çekilişime katılırsan sevinirim. dora alyans ile beraber güzel bir hediyemiz var. nasılsa izleyicim olmussun:)

    YanıtlaSil
  2. Ay harika bir post olmus bu ya bayildim. Canim ben seni takibe almisim zaten. Bana da bekliyorum. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım.. beğenmene sevindim..şimdi yeni bir post daha yazdım, büyük gelinle rve küçük nedimeleri:)

      Ben de zaten seni epeydir takip ediyorum canım..sevgiler..

      Sil

Yorum Gönder