Düşlenen ama Gerçekleşen Düğünler

Sıkı bir takipçimizden gelen bir resmi paylaşıyorum..

eh tabi ki de gelenekler görenekler..naparsın:) en sonunda sen masaları gezerken zaten düğün bitmiş olur, birşey anlamazsın:) bu da memleket havası işte napcaaaan mecbuuuurrr!

elbette kültürümüze, örf ve adetlerimize saygı duyuyor, bizi biz yapan öğeleri bir kenara atmıyoruz. Ama bu da bir gerçek ki, birçoğumuz o masallardaki, filmlerdeki düğünleri, düşlediğimiz anları yaşayamıyoruz. Bu takı takma merasimi olayı hem davetlileri, hem gelinle damatı geriyor aslında. Bunu gereksiz bir adet olarak görüyorum ben, yani elbette o kadar masraf yapan yeni ev kurmaya çalışan gelin ve damada katkısı oluyor vs. ama başka türlüsü de olabilir. Yani bununla vakit kaybedilmeden gelin de damat da bütün gece masa masa gezmekten yorulmadan, o güzel anlarının keyfine tüm sevdikleriyle beraber gülüp eğlenerek, dans ederek o birkaç saatte varabilsin. 

Birçok kültürün, ülkenin düğün için farklı kutlama ve hediyeleşme ritüelleri var. Herkes alıştığını, bildiğini uyguluyor elbette. Ama günümüzde de yavaş yavaş yaygınlaşmaya başlayan, gelin ve damadın ihtiyaç listesi olayı da ilginç. Bu sistemde gelin ve damat neleri yoksa, neye ihtiyaç duyuyorsa onu liste halinde yayınlıyor. Bun hediyelere birer talip çıkıyor. Ben onu alırım, ben bunu alırım diye. Ama bu pratikte iyiymiş gibi görünse de aslında yine tuhaf. Gelin ve damat bu listeyi yazmaya utanabilir birincisi. İkincisi alınacak hediyelere birden fazla talip çıkabilir. Ya da hiç çıkmayabilir. Veya bir bakarsınız sizin hayatta tercih etmeyeceğiniz bir marka alınmış vs. Bunlar bence oldukça garip uygulamalar. Ve insanların arasına hiç yoktan fitne sokacak şeyler.

Amerika'da düğüne gelirken herkes bir hediye getirir, bunun bir örneğini "How I met your Mother" dizisinde işlemişlerdi. Bir kahve makinesi yüzünden iki iyi arkadaşın arasının nasıl açıldığı ve birbirlerine sürekli laf sokmaları konu alınmıştı. Oldukça eğlenceli bir bölümdü. İzlemediyseniz tavsiye ederim. Ted ve Marshall arasındaki atışmaları. 

thank you note wedding gift
Ted ve Marshall hediye üzerine atışırken

Yine bizim milletimiz aslında gönlünden koptuğu gibi en doğru olanı yapıyor. Yani gelin ve damat toplanan para veya altınlarla kendilerine bir düzen kurup, masraflarını çıkarmış oluyor. Ama yöntem yanlış bence. Yani madem maksat iyi birşey yapmak, niye herkes bu kadar yoruluyor ki:)Şu insancıkların duruşlarına bakın. Böyle mi olmak zorunda? Bence değil. 

Kendinizi kasmadan, bu tip ananelere girmeden de gayet mutlu mesut bir düğün, bir nikah, hayatınız boyunca hatırlayacağınız bir an yaratabilirsiniz. O sizin en özel anınız. Bence hiçbirşeye kurban etmeyin, gönlünüzce doyasıya eğlenin.

sevgiyle,

Yorumlar

  1. Hahahaa, fotoğrafa bayıldım. Maalesef söylediğiniz gibi oluyor, ama çiftlerimde gördüğüm bazı örneklere göre gelenekleri bir kenara bırakmadan hayalleri gerçeğe dönüştürmek mümkün. Kuaför eve çağırılabiliyor, fotoğrafçıya o gün 2 saat ayırmak yerine anı yakalaması tercih ediliyor, bahsettiğiniz masa dolaşma faslı ise hızlandırılabiliyor. Geriye kalan enerjiyle de çift düğünün keyfini çıkarıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette Erkin, size katılıyorum:) doğru insanlarla doğru işleri yapmak mesele ve o telaşın içerisinde onun kendi en özel günün olduğunu unutmamak:)

      Sil

Yorum Gönder