Haftanın Ropörtajı: Düğünce ile Her Mevsim Başka Düğün!


Geçtiğimiz günlerde Kardeş Site Düğünce yazımda anlatmıştım size Dügünce.com'u. Sitenin tatlı sahibi Yudum'u daha yakından tanımak için kendisine bazı sorular yönelttim. İşte Yudum ve sorularıma verdiği çok samimi cevapları.


1. Düğünce.com‘un ortaya çıkış hikayesi nedir? Nereden aklına geldi böyle bir site yapmak?

Aslında çok klasik olacak ama, kendi düğünüm için hazırlık yaparken işe koyuldum. İncelediklerimi gördüklerimi beğendiklerimi kısacası tecrübelerimi paylaşmak istedim. Üniversitede de bu işin içinde olunca sürekli bir proje arayışı içerisine giriyorsunuz. Benim de öyle bir dönem aklıma gelmişti ama önemli olan motivasyon. Beni de motive eden şey kendi düğün telaşım oldu. Düğünce’nin tasarımını da yeni değiştirdim. Umarım yine beğenilmiştir.



(Yazarın Notu: Bu arada paylaşmadan edemedim, sitenin en beğendiğim köşelerinden bu soldaki kuşlar:)



2. Kendi düğünün nasıldı biraz bizimle paylaşır mısın?

Kendi düğünüm çok telaşeli ve beklenmedik şekilde oldu. Nikahım düğünümden neredeyse 1 yıl önce olmuştu. Bazı sağlık nedenlerinden dolayı ertelendi, sonra bir de öne alındı. Biz Moskova’da yaşıyoruz. Tarihi, yeri yurtdışındayken ayarlamak gerçekten çok zor oluyor. Ailemiz sağolsun bize bu konuda tam destek verdiler. Son 2 ay kala herşeyi ayarlamak durumunda kalmıştık.

Bu kadar sıkışıklık arasında düğünüm yine de çok güzeldi. Senin gibi benim de düğün tarzında kınam ve bir de düğünüm oldu. Sonuçta düğün her ne kadar tüm organizasyonunu 4-4lük yapsan da sevdiklerinle birlikte güzel oluyor. Kendi düğünümden yazımda bahsetmiştim aslında. Daha doğrusu kına gecemden. Diğer düğünümle ilgili yazımı henüz yazmadım, ondan da  burada bahsetmiş olayım.

Gelin Alma

Aydın’daki kına gecemden 2 gün sonra yaptık düğünümüzü. Muğla’da CNS’de yapıldı. O tarihte boş yer bulmamız bile mucizeydi çünkü bayram dönemine  denk gelmişti. Düğün salonu içerisinde tüm organizasyon işlemleri vardı, biz de birebir uğraşamadığımız için o şekilde tercih ettik. Gelinliğimi İzmir’de Düğünce’nin anlaşmalı olduğu Suna Gelinlik’e özel diktirdik. Gerçekten çok güzel ilgilendiler. Damatlığı da Aydın Yamanlar’dan aldık. Oldukça eğlenceliydi.

Yudum'un kına gecesinin ayrıntılarını merak ediyorsanız TIK TIK!

3.Hayalindeki düğünü anlatır mısın?

Hayalimdeki düğün yalınayak sahilde geçiyor. Böyle ağır bir gelinlik değil, daha hafif tarzda bir gelinlik düşünüyorum. Ateşlerin yakıldığı, insanların çılgınlar gibi dans ettiği değil de, hem dans edip hem oturabildikleri, birbirleriyle vakit geçirebildikleri, hep birlikte şarkıların söylenebildiği bir düğün hayal ediyorum. Bizim düğünlerimiz iyi hoş da, gelin ve damat helak oluyor. Sürekli bir “oturmayın” derdi var. Eşimle bunu yapmamaya çalıştık. Bir de düğünde uzun zamandır görmediğin ve göremeyeceğin yakınların geliyor. Onlarla sohbet edip birşeyler içmek iyi olurdu ama düğün telaşından kimin geldiğini doğru düzgün göremiyorsun bile. O yüzden böyle daha sakin bir düğün isterdim açıkçası.


4.Geri dönüşler nasıl? İnsanlar en çok neleri merak ediyor?

Dönüşler çok güzel, son dönemde oldukça ilgi duyuluyor. Sitenin duruşunu beğeniyorlar. Bir de benim amacım sadece tarz vb. değil, insanların aradıkları ürünleri kolayca bulmalarını sağlayabilecek bir blog oluşturmak. “Hmm böyle şeyler de mi varmış?” diyebilecekleri fikir platformu sunmak. O yüzden genelde çok beğeniliyor ve sürekli “bu elbiseyi nereden bulabilirim?” gibi sorular alıyorum ve insanları ona göre yönlendirmeye çalışıyorum.

5. Sence bir düğünün olmazsa olmazı nedir? Organizasyon açısından baktığında yeni trendler neler?

Bence bir düğününün olmazsa olmazı nedimeler ve sağdıçlardır. Baş nedime ve baş sağdıç özellikle çok önemli. Düğün telaşının yaşandığı dünya bir şenlik alanı gibi, siz de içeride ne olup bittiğini bilmiyorsunuz. İhtiyaçlarınız oluyor vs. bunlara koşturacak fedakar birileri gerekiyor. Ve bu kişilerle de iyi anlaşıyor olmanız, olaya hakim olmaları gerekiyor.

Organizasyon açısından şuanda insanlar tüm işlemleri rahatlıkla teslim edebilecekleri ve sorunsuzca sadece o güne hazırlanabilecekleri bir firma istiyorlar. Fiyatlar konusunda tereddüt ediyorlar ama baktığınızda daha karlı daha rahat çıkıyorsunuz. Ama eğer bütçe konusunda sıkıntı varsa DIY (Kendin Yap) projeleriyle de hem düğün stresini atıp hem kendinizden de birşeyler katarak bir düğün tasarlayabiliyorsunuz. Bu tabii daha çok düğün değil de kına nişan merasimi gibi daha az kalabalık törenler için düşünülebiliyor. Çünkü oldukça zor ve ekip çalışması isteyen bir iş.

6.Vintage düğün mü  modern mi? Dantel gelinlik mi, saten mi tül mü? Duvak mı taç mı çiçek mi?

Açıkçası bu soruya şu en iyisidir demek çok doğru değil. Herkesin yaşam tarzı, beklentileri farklı. Bu aslında seçimlerinizin ne olduğuyla ilgili. Yani sonucun iyi olması tamamen seçimlerinize, bütünlüğe bağlı. Vintage tarzını beğeniyorsanız o tarzda seçimler yaparsanız ve bu tarzı her ayrıntıda korursanız bütünde güzel tarzı olan bir düğün elde etmiş olursunuz.

7. Son zamanlarda en çok beğendiğin gelinliği bizimle paylaşır mısın?

Son dönemde en beğendiğim gelinlik Anna Campbell'in yeni koleksiyonundan. Tacıyla birlikte tam benim tarzımı yansıtan bir gelinlik olmuş. Pastel renklere ve sadeliğe bayılıyorum çünkü.


Sevgili Düğünce.com'un sahibi Yudum'a teşekkür ediyor ve ömür boyu mutluluklar diliyorum. Düğünce'yi ziyaret etmeyi unutmayın..


Yorumlar

  1. Güzel röportaj için çok teşekkür ederim. Ben de sayfama bekliyorum herkesi. :) sevgiler :)

    YanıtlaSil
  2. Ben teşekkür ederim, daha nice yazılara ve paylaşımlara.. sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Çok hoş bir paylaşım olmuş teşekkür ediyorum .. Emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. teşekkürler, beğenmenize sevindim:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder