Hangi Çamaşır Makinesini Almalıyım? Alerji Uzmanı ve Tasarruflu Olsun!

Eskiden çeyiz sandıkları hazırlanırdı gelin olan kızlara. Beyaz eşyalar alınırdı özenle ve üzerilerine biricik annelerin ördüğü danteller örtülürdü. Uzay çağında elbette artık herşey daha farklı, teknoloji her geçen gün hızla ilerliyor ve hep daha da iyisi geliyor önümüze. Dantellerin ardına sakladığımız değil, günlük yaşamlarımızın vazgeçilmez ve her daim kullandığımız parçaları artık onlar.
Çeyizinizi oluştururken en önemli konulardan biri de beyaz eşyalar. Pazar çok büyük, alternatifler çok fazla, ve zaten büyük bir koşturmacanın içerisine girmişken bazen seçim yapmak da zor gelebiliyor. Kendimden biliyorum. En ufak bir detay bile büyük bir kaos olabiliyor. O düğün öncesi çılgınlığı aklınızı başınızdan almadan önce size buradan alternatifler sunuyorum biliyorsunuz. Bugün de "çamaşır makinem hangisi olmalı ve neden" sorusuna cevap arayanlara bir ışık yakarak size Vestel'in en yeni çamaşır makinesinden bahsedeceğim.

Ben bu makine çıkmadan önce evlendim ve artık evimdeki henüz yeni olan çamaşır makinemle idare etmeliyim:) Ama sizin hala şansınız varken bunları bilmeden seçim yapmayın isterim. Yeni gelin adaylarıyla paylaşmak istedim çünkü birçok isteğime cevap veriyor ve eğer ihtiyacım olsaydı kesinlikle tercihim olurdu.

Neden mi? Çünkü,
Hem Şık Hem Faydalı!

Öncelikle kübik tasarımına bayıldığım bu makinenin hem şık görünümü hem de teknik özellikleri oldukça cezbedici. Hemen bütün ihtiyaçlara hitap eden bir sürü programının olmasının yanı sıra, başka makinelerde olmayan özellikleri ile de göz dolduruyor.
Çok yakında evinize kalmaya birçok insan gelecek tebriğe ve battaniyenizi, yorganınızı kolaylıkla yıkayabileceğiniz bir makineniz olması önemli. 8 kg'lık haznesi, 1400 devir kapasitesi, dev kapağı ve 22 özel leke fonksiyonuyla yatılı, yemekli misafirlerinizi gönül rahatlığıyla ağırlayabileceksiniz. Bumerang gövde denilen yan panel yapısı sayesinde sıkma esnasında ses de yapmıyor. Hepimizin sıkma yaparken harekete hatta uçuşa geçen makineleri olmuştur zamanında:) 12 dakikalık programı ise zamandan tasarruf etmek isteyen çalışan kadının rüyası gibi adeta! Bunların yanı sıra eco time, finish time modları, kuvvetli bir kireç kalkanı aynı zamanda narin çamaşırlarınız için birebir inci dokulu bir kazanı var.

Evet inci dokulu, öyle zarif, yumuşak...

Cezbedici İki En Önemli Özellik!

Hızla Artan Faturalara Bir Dur Demek Lazım! 


Bu ürünün öne çıkan en önemli özelliği ise Pyrojet Teknolojisini kullanması. Bu sayede kayda değer bir su ve enerji tasarrufu sağlıyor. A+++ ürünlerden %70 daha az enerji ve  benzer kapasiteli ürünlere kıyasla da %28 daha az su tüketiyor ki, bu adeta bir rekor. Evlenince bunun ne kadar önemli olduğunu daha iyi anlayacaksınız:) Çünkü 2 kişi olmaya, daha sonra da sayınız artmaya başlayınca bireysel olarak yaptığınız tüketimin önlenemez bir biçimde arttığına tanık oluyorsunuz ve bunun en uygun yolunu bulmak için yeni yollar arıyorsunuz. Pyrojet Teknolojisi sayesinde hem daha az su ve elektrik harcayacak hem de bunu yaparken doğal kaynakların korunmasına destek olacaksınız.
Bu teknoloji bunu nasıl mı yapıyor? Aşağıdaki videosunu izleyebilirsiniz. Yanı zamanda kısaca özetlemek gerekirse de; Geleneksel çamaşır makinelerinin yıkama esnasında suyu kazanın içine alıp yavaş yavaş ısıtmasına ve süreyi uzatarak enerji ihtiyacını artırmasına karşın, Pyrojet teknolojisinde su, makinenin alt bölümünde bulunan Pyrojet haznesinde ısıtılıyor ve ardından kazana üstten doğrudan püskürtülüyor. Böylece ısınma süresi azalan su, daha az enerji kullanıyor. Ayrıca sıcak su, çamaşırlara doğrudan püskürtüldüğü için maksimum verimlilikte yıkama performansı sağlayarak su tüketimini de azaltıyor.



Sonuç olarak bu özellikle hem ev ekonominize hem de dünyaya bir katkınız dokunmuş oluyor. Doğada bıraktığımız ayak izimizin her geçen gün arttığı bu zamanlarda doğru bir seçim olarak karşımıza çıkıyor bence.

Alerjen ve bakterilere karşı Türkiye'de bir ilk!

Benim evde minnoş bir kedim olduğunu çoğunuz biliyorsunuz muhtemelen. Miyu evin adeta hakimi ve bizler misafiriz. Hiperaktif bir kediniz olunca da tüyler ve evde koşturmasından kaynaklı tozlanmalar kaçınılmaz oluyor. Bazen kıyafetlere veya minderlere öyle işliyor ki yıkasanız da çıkmayabiliyor. Vestelin bu yeni ürününde Alerji Uzmanı diye bir program var. Dünyanın en prestijli alerji kurumu Alerji UK (İngiliz Alerji Vakfı) tarafından onaylanan bu program beni baştan çıkarmaya yetti de arttı bile. Çünkü yapılan testlere göre, polen, kedi, köpek tüyü, toz gibi en yaygın alerji rahatsızlıklarına neden olan 7 alerjen ve deri, bağırsak enfeksiyonu gibi hastalıklara sebep olabilen 4 bakteri türüne karşı koruma sağlıyor. Bu özelliğiyle  Türkiye'deki en etkili alerji programı olma sıfatını taşıyor.

Bu program çocuklu ailelerin, kedili köpekli bireylerin, alerjik bünyeye sahip olanların en çok hoşuna gidecek özelliklerden biri bence.

Araştırırken bile çok hoşuma gitti bu ürün benim ve olur da yeni bir çamaşır makinesine ihtiyacım olursa artık ne seçeceğimi biliyorum. Eğer hala çamaşır makineniz hazır değilse işte size seçenek.
http://www.vestel.com.tr/rekortmen-camasir-makinesi
Umarım faydalı olmuşumdur, diğer çeyiz önerilerimde görüşmek üzere..
Sevgiyle,

Yorumlar