Büyük Gelinler ve Küçük Nedimeleri:)


Gelin olmak her genç kızın rüyası derler ya, aslında o olgu biz daha çok küçükken bilinçaltımıza yerleşiyor. Bu kadınların içselleştirilmiş rollerinden biri olarak hayatımızın her anına nüfuz ediyor aslında. Kimi zaman küçük kız çocuklarına televizyonda mikrofon uzatıp "büyüyünce ne olacaksın?" sorusuna yönelttiklerinde, karşılığında da "gelin" ya da "anne" cevabını aldıklarına hepimiz şahit olmuşuzdur. 

İşin sosyolojik tarafı bir yana, bu durum oldukça evrensel bir durum. Sadece ülkemizde değil tüm dünyada, özellikle batılı ülkelerde çocuklar düğünlerde küçük nedimeler ya da sadıçlar olarak boy gösteriyor. Kilise düğünlerinde ufacık yastıkta yüzük taşıyan ufacık smokinli, fraklı oğlan cocuklarıyla, gelinin önünden yola gül yaprakları serpiştiren minik prenses kıyafetli ya da gelinlikli kız çocukları...


Birçoğumuz aile veya yakın akraba düğünlerinde de bu konsepte bürünmüşüzdür. Ben halamın düğününde kendimden 6 ay küçük olan kuzenimle gelinlik giydiğimde henüz 3 yaşımdaydım. Aslı&Ayça olarak bir örnek gelinliklerimiz ve benim kafamda hiç tutmayıp her resimde attığım çiçekli tacımla pek tatlıymışız:)

Bugünün konusu da bu yönde olsun istedim. Büyük Gelinler ve Küçük Nedimeleri... O fotoğrafımız elimizde olsa paylaşacağım ama şu anda aile albümümüzde bambaşka bir şehirde.. Ama paylaşabileceğim başka fotoğraflar var sizinle.. Öncelikle ben ve benim nedimelerimle başlayalım. Sonra da başka düğünlerden yine gelinler ve küçük nedimelerinin birlikte olduğu karelerle başbaşa bırakayım sizleri.. Evlenecek arkadaşlara da tüyolar olsun:)


gelin odamızı basan damat Ela'ya kur yapınca ben:)

işte biz...ta taaaa:) ben, Hakan ve Lal ile Ela..

gün batımı hatırası.. Lal, Ela ve Nil ile..



giriş müziğinin bitmesini beklerken:) Nil, Ela ve Lal


BAŞKA BÜYÜK GELİNLER BAŞKA KÜÇÜK NEDİMELER



tam bir peri masalı...
eteklerine bayıldım küçük birer ponpon yürüyor sanki:)
gelinlikler çok şık, kırmızı detay harika


Bir de Ünlülerden paylaşalım tabi, olmazsa olmaz:)


Kate Moss, Jamie Hince ve rocker nedimeleri

bir de kraliyet ailesinden gelsin elbette, Kate ve William ve nedime ve sadıçları

 Kapanışı BBC Arşivlerinden, 1950'lerden bir kare ile yapalım. Küçük nedimesini öpen bir gelin,..

The History Of The 20th Century - BBC Archive (part 16)



Yorumlar

  1. Merhaba ^^ Mutluluklar dilerim sayfanız çok güzel blog tanıma etkinliğinde keşfettim ben de kendi bloguma beklerim Sevgiler :) http://missowlcat.blogspot.de/

    YanıtlaSil
  2. teşekkürler.. ben de sizi takibe aldım.. sevgiler..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder